Travel Journal

Tussenlanding Abu Dhabi

(Tuesday 29 December 2009) by The big fat frogs
Even een update vanuit Abu Dhabi.

Gisteren was het eindelijk zover, na een stressvolle dag (s'ochtends telefoon kapot, nog net kunnen laten maken in Goes) vertrokken we naar Brussel, moeder de vrouw en vader de man brachten ons.

In Brussel mochten we direct weer onze goed ingepakte fietsen uit de doos halen, want we waren vergeten de banden leeg te laten lopen. Banden schijnen in het vliegtuig te kunnen ontploffen als ze te hard zijn opgepompt. Na deze korte vertraging kregen we een VIP-behandeling; we hoefden niet in de rij te staan en waren binnen vijf minuten klaar. Tijdens de voorbereiding hadden we ons nogal druk gemaakt over het gewicht van onze bagage, maar de dozen waar onze fietsen in zaten werden nidet eens gewogen, evenals onze handbagage, die ook te zwaar was. Na het inchecken nog samen met vaders en moeders een pizza gegeten bij de Pizzahut en twee van het gezelschap dronken daar zelfs een biertje bij.

Etihad is zonder twijfel de beste luchtvaartmaatschappij waar ik tot nu toe mee gevlogen heb. Je wordt aan boord buitensporig verwend en hebt daarbij ook nog een eigen beeldscherm met een fikse verzameling video's, games, muziek en televisiezenders. Dat waren wij natuurlijk niet gewend en we wisten dan ook totaal geen maat te houden. De ganse nacht keken we films, luisterden we muziek en deden andere nutteloze dingen, stoutmoedig namen we ons voor dat de komende vlucht van een uur of vijftien weer te gaan doen.

De hierboven beschreven overdaad zorgde er ook voor dat we aangekomen in Abu Dhabi vooral uitkeken naar een plek om wat slaap in te halen. Die slaapplek was snel gevonden, een paar stoelen in de hal van het vliegveld bleken voldoende te zijn. Naast het slapen hebben we ons nog vermaakt met het kijken naar allerlei gesluierde mannen en vrouwen, schoonmakers die het zelfde stukjegang minimaal twintig keer achter elkaar dweilen en met Witwangbuulbuuls die rondvlogen in de aankomsthal (eerste nieuwe soort).

Toen we landden in Abu Dhabi was al direct duidelijk dat ze hier van plan zijn het tweede Dubai te worden. Overal in de woestijn zagen we honderden gele zwaailichten en bouwkranen die in sneltreinvaart luxe woonwijken uit de grond aan het stampen zijn. Wie dat allemaal moet gaan kopen is ons een volkomen raadsel.

Over een paar uur stappen we in hetvliegtuig naar Melbourne, we zullen proberen daar weer zo snel mogelijk iets van ons te laten horen.

O ja, nog onze excuses voor het feit dat we geen stukje hebben geschreven over het geslaagde afscheidsfeestje van vorige week. Wij hebben er gigantisch van genoten en willen iedereen die een bijdrage leverde nog hartelijk bedanken. Er staan wel enkele foto's van deze avond onder 'gallery'.

Groeten H en I

  • Dikke mik! by AvdA
    • hoi! by Ies
  • Hoihoi by Hemma
    • Wille je KP? by Ies


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2018 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active