Travel Journal

Nog in Melbourne

(Saturday 2 January 2010) by The big fat frogs
Aangezien de jetlag van mijn liefste Hannah gepaard ging met een lichte griep, besloten we wat langer in Melbourne te blijven om aan te sterken.

Nadat ze op nieuwjaarsdag bijna heel de dag geslapen had ging het gisteren alweer stukken beter.
We hebben eerst veel inkopen gedaan. Bij deze inkopen zaten onder andere twee fietshelmen. Als je deze niet op hebt kan dat een boete opleveren van rond de 130 ' bucks.'
Na de inkopen gingen we naar Federation Square, de plek in Melbourne om eens even te gaan zitten en te kijken wat er om je heen gebeurt. We vielen met onze neus in de boter, want ogenblikkelijk begon een knaap vlak voor onze neus een decor op te zetten voor zijn straattheater. Hij imiteerde passanten (die dat zelf niet doorhadden), liet een passerende skateboarder na enig aandringen over zich heenspringen en haalde bovenop een paal nog wat acrobatische toeren uit.

Hannah wilde ook nog graag naar de botanische tuinen, daar was ik al geweest op nieuwjaarsdag en scoorde daar op het gemakje 17 nieuwe soorten, waaronder mijn eerste Lorikeets (Rainbow Lorikeet voor de ingewijden) en Black Swans. Aangestoken door mijn enthousiaste verhalen over de relaxte sfeer en de heerlijke geur wilde ze het nu zelf zien en ruiken. Al snel lagen we in het gras te zonnen en onvoorbereid als we waren verbrandden we binnen de kortste keren. Als (ex-)AK-docent had ik toch moeten weten dat de zonnestraling relatief dichtbij de evenaar wat sterker is.

En dan nu de reden waarom ik ondertussen allang naar Australie wil emigreren:
Is dat voor de vogels? Slechts ten dele, voor het bier? niet in het minst, voor de overvloed aan ouwe Langebekes? ook al niet.
Gisteren heb ik ontdekt dat er in Melbourne publieke bbq's zijn! Degenen die mij beter kennen weten dat dat naast vogelen mijn meest favoriete tijdverdrijf is. Welnu, op verschillende mooie, rustige plekken in de stad staan elektrische (enige nadeel een echt bbqer gebruikt houtskool) bbq's. Door een simpele druk op de knop gaat de bbq aan. Gezinnen, jongelui en toeristen staan hier gebroederlijk, zij aan zij te bbqen!

Mochten deze bbq's in Nederland al bestaan, dan zouden ze ongetwijfeld niet gratis zijn en smerig worden achtergelaten, bovendien zou de gemeente ze om de pakembeet drie dagen kunnen vervangen, omdat ze gesloopt worden. Voor de duidelijkheid, al het bovenstaande gebeurt hier niet.
Hannah en ik hebben nu geen tijd meer om van deze voorziening gebruik te maken. Over een week of zeven zijn we hier als alles goed gaat weer en dan zullen we dat zeker wel doen!

Vanaf deze plek wens ik u allen mede namens Hannah een goede zondag!



Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2018 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active