Travel Journal

Vervolg deel II beware of snakes

(Saturday 13 February 2010) by The big fat frogs
Omdat het slangenverhaal jullie wel beviel, ga ik nog even verder vertellen over snakejes.
Want gezien Australie een echt slangenland is, moet je er echt een levend gezien hebben, en het liefst nog een tweede. En dat deden wij dan ook. Ondertussen waren we aangekomen in Cape Bridgewater, waar enkele surfers zich druk aant maken waren (ja Arnold, genoeg (golf)surfers hier) en waar we hebben overnacht in een nog leegstaand huis van een zeer gastvrije Australische en met uitzicht op de prachtige kaap. Volgende ochtend een bezoek gebracht aan de zeehondenkolonie en zowaar op de terugweg gleed er een Eastern Brown Snake voor onze voeten (ook geen lieverdje!). Ies heeft er een great picture van kunnen maken, die hebben jullie nog tegoed voor de volgende keer. Ondertussen hebben we nog een slang gezien, waar ik pardoes overheen reed, enige reactie van de slang bleef echter uit en dat kwam doordat 'ie al stikke d^od was.

Koalas. Ook een ontzettend leuk diertje, wat we graag wilden zien. En die zagen we op een zeer onverwacht moment. Terwijl we genoten van de braampjes langs de kant van de weg, besloot Ies eens omhoog te kijken en keek recht in de slaperige snuitjes van een Koalamoeder met jong. Prachtig wat een moment! Hier verdiende Ies een biertje mee. We hebben nl een puntensysteem waarmee HannaH taartjes kan winnen (10 punten) en Ies bbq met bier (11 punten) door allerlei moeilijke opdrachten te vervullen zoals stenen gooien tegen een dikke boom die toch zeker 6 m bij ons vandaan staat.

Begin deze week kwamen we eindelijk aan bij de 'much-talked-about' Great Ocean Road. Een supertoeristische route, normaal gesproken genoeg reden om alles in het werk te stellen om deze te vermijden, maar de prachtige beelden die we hadden gezien van deze route, wisten ons over te halen. Verschillende 'hoogtepunten' bleken inderdaad gebakken lucht te zijn, maar ook hier bleek de natuurwet verwijder-je-vijf-stappen-van-de-massa op te gaan. Met andere woorden we hebben op prachtige afgelegen plekjes gekampeerd. Onder andere in een regenwoud (waar het uiteraard regende) waar 's nachts vlak naast onze tent een eucalyptische woudreus om dacht te moeten vallen, soms zijn bomen niet zo relaxed... Dat bomen om willen vallen, ok, maar doet dat dan niet vlak naast onze tent... HannaH heeft er een flinke kater aan overgehouden en durft geen bos meer in. Geloof het of niet, maar terwijl we het bos uitfietsten viel er nog een drietal bomen om.

We gaan nu weer eens verder fietsen richting Torquay en Bells Beach, de populairste golfsurfplaats van Australie, dus hou je haaks next time!
Bedankt weer voor alle leuke reacties en Wim zoek ook eens info op over de Eastern Brown Snake, je zult wit wegtrekken....

  • kiek toch uut by DES


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2019 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active